Pletyka terjedt

2024.03.01. 10:36

Nem besurranó, csaló járt a faluban

A napokban egy idősebb dunaszentgyörgyi asszony a faluban terjedő hírekre utalva kérdést tett fel az egyik helyi közösségi csoportban; arról érdeklődött, tényleg tartani kell-e a besurranó tolvajoktól. Több tanácstalan idős ember is hozzászólt, úgy tűnt, nem tudnak konkrétumot hasonló esetről, ennek ellenére volt olyan, aki rendszeres besurranásokról írt.

Gazsó Rita

Fotó: Kiss Albert

Megkérdeztük Kirnyákné Balogh Mária polgármestert, aki azt mondta, a rendőrségnek nincs tudomása ilyen cselekményekről. A faluban nem történt besurranásos lopás az utóbbi időben, nemhogy sorozat, ahogy némelyik hozzászóló sugallta. Sajnálatos módon az elmúlt héten történt egy ereszcsatornával kapcsolatos csalás, amelynek során jelentősebb összeget csaltak ki egy idősebb embertől. Az ügyről további részleteket egyelőre nem tudott mondani, mivel jelenleg is tart a nyomozás, az elkövetők azonosítása folyamatban van.

Ne engedjenek be ismeretleneket!

A polgármester azt tanácsolta mindenkinek, hogy ismeretlen embereket ne engedjenek be magukhoz és a kapukat lehetőleg napközben is tartsák zárva. Vásárolni csak ismert, megbízható helyről vásároljanak, ne házalótól. Amennyiben pedig gyanús, ismeretlen autókat látnak, írják fel az időt és az autó rendszámát, ez nagy segítség lehet adott esetben a rendőrségnek.

A településvezető jelezte, a legveszélyeztetettebb, tolvajoknak, csalóknak kitett korosztály az időseké. Ezért számukra rendszeresen tartanak a helyi rendőrség munkatársai előadásokat, felhívva a figyelmüket a veszélyekre. A közeljövőben is terveznek hasonló tájékoztatót, hogy felkészítsék a szépkorúakat az ilyen helyzetekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában