Szakmai nap

2024.03.12. 13:15

Polgárőrök ismereteit bővítették az előadáson

A társszervek képviselői tartottak előadást a napokban Tolnán polgárőrök számára.

Révészné Hanol Erzsébet

Forrás: police.hu

Szakmai napot tartottak nemrégiben a Tolnai Polgárőrség Közhasznú Egyesület szervezésében a tolnai, a faddi és a bogyiszlói polgárőrök számára. Az előadáson a társszervek képviselői közül elsőként Gyöngyösi József rendőr alezredes, a Tolnai Rendőrőrs Közrendvédelmi Alosztályának vezetője beszélt a közrendvédelmi tudnivalókról, többek között a személyi szabadság korlátozásának lehetőségéről, annak jogszabályi hátteréről osztott meg információkat.

Felkert Dániel Ivó, a Tolnai Önkormányzati Tűzoltóság megbízott parancsnoka tűzvédelmi előadást tartott, valamint ismertette a porral oltó helyes használatát. Iker József mentőtiszt többek között az újjáélesztés technikáját mutatta be. Dr. Szilák Mihály, az Országos Polgárőr Szövetség Felügyelőbizottságának elnökhelyettese az egyesületek működését szabályozó jogszabály változásáról tájékoztatta a megjelenteket.

Dr. Molnár Ernő rendőr alezredes, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési előadója az elmúlt év tapasztalatairól, a megye baleseti helyzetéről beszélt. Tájékoztatta a hallgatóságot, hogy az idei évben a kerékpáros és gyalogos balesetek visszaszorítása került a középpontba és folytatódik a biztonság öv használatának népszerűsítését célzó Csatlakozz! kampány.

A nap vizsgával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában