Közbiztonság

2024.04.06. 07:30

A képviselők elégedettek a rend őreivel Tolnán

A rend hivatásos és civil őreinek munkájával egyaránt elégedettek a tolnai képviselők – derült ki a legutóbbi tolnai testületi ülésen.

Wessely Gábor

Fokozottan ellenőrzik az ittas vezetést, a passzív biztonsági eszközök használatát (a kép illusztráció)

Fotó: MW

A város közbiztonsági helyzetéről szóló tájékoztató tárgyalása során dr. Marcsek Sándor ezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője többek között elmondta: a bűncselekmények felderítésének hatásfoka 2023-ban tovább nőtt, a kapitány szerint a Tolnai Rendőrőrs is kiváló felderítő munkát végzett. 

Jelezte, hogy a közlekedésbiztonság további javítása érdekében fokozottan ellenőrzik az ittas vezetést, a passzív biztonsági eszközök használatát és az elsőbbségi szabályok betartását. Szilák Henriette, a tolnai polgárőrség vezetője kiemelte, hogy a korábbi évhez képest több, mintegy 2500 órányi szolgálatot adtak, mindezt 11 polgárőr biztosította. 

Több képviselő is elismerősen szólt mind a rendőrség, mind a polgárőrség munkájáról. Többen felvetették a megelőzést szolgáló lakossági fórumok, előadások szükségességét. Dr. Marcsek Sándor jelezte, hogy a rendőrség nyitott ezen kérések teljesítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában