Elfajultak a dolgok

2024.04.24. 17:57

A társasház lakói látták kárát a pár veszekedésének

Kétszázezer forintos kárt okozott egy férfi a lépcsőház üvegajtajának berúgásával. Élettársát akarta rávenni arra, hogy engedje be.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Olyannyira eldurvult egy veszekedés az élettársak között, hogy a nő kizárta a társasházból a férfit, aki viszont olyan erővel rúgta meg a lépcsőház üvegajtaját, hogy az betörött. A Szekszárdi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a 30 éves férfi ellen.

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy az eset még 2024. január 9-én este történt egy szekszárdi lakótelepen, ahol a pár szóváltásba került. A vita során a nő bement az egyik lépcsőházba úgy, hogy az ajtó kitámasztására szolgáló faéket eltávolította, így a vádlottat kizárta, majd felfelé indult a lépcsőn. A vádlott ekkor hangosan fenyegetni, sértegetni kezdte annak érdekében, hogy nyissa ki az ajtót. Ez alatt a lépcsőház üvegajtaját egy alkalommal, erőteljesen megrúgta, ami ettől betörött. A rongálás eredményeként a társasháznak több mint kétszázezer forint kára keletkezett, amely nem térült meg.

A vádlott erőszakos és kihívó magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség halmazati büntetésként közérdekű munka kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában