Jogerős ítélet

2024.04.10. 14:00

Hosszú időre börtönbe kerül a decsi testvérpár

Vasrudakkal ütötte, vágta haragosát két férfi Decsen. Az eset még 2022-ben történt, az ügyükben kedden született jogerős ítélet.

Révészné Hanol Erzsébet

Másodfokon helyben hagyták a korábbi ítéletet, így az jogerőssé vált (a kép illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A Szekszárdi Törvényszék ítéletét helybenhagyva, a Pécsi Ítélőtábla az elsőrendű vádlottat 9 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat 7 év 6 hónap börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A két férfit társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találták bűnösnek. A decsi testvérpár vasrudakkal támadt rá haragosára, és kis híján a halálát okozták.

Hornokné dr. Décsei Katalin sajtószóvivő elmondta, hogy a vádlottak 2022. júniusában éjjel gyalogosan tartottak hazafelé, amikor az ittas sértett és élettársa kijött a házukból az utcára és szóváltásba keveredtek. A sértett egy 1 méter hosszú lapos vascsővel elindult a vádlottak felé, mire az elsőrendű vádlott egy reklámtáblát levett az azt tartó 110, illetve 150 centiméteres vasrudakról, majd az egyiket testvérének adta, míg a másikat magához vette.

A másodrendű vádlott első ütését a sértett még el tudta hárítani a nála lévő vascsővel, a férfi azonban nem hagyott fel bántalmazó magatartásával és a vasrúddal megütötte a sértett fejét, az elsőrendű vádlott pedig a férfi lábára mért ütést. Az ütések hatására a sértett magatehetetlenül a betonra zuhant, eszméletlen állapotba került.

A másodrendű vádlott a védekezni már semmilyen módon nem tudó sértettet nagy erővel a tarkója közelében fejbe, az elsőrendű vádlott pedig háton ütötte, majd a másodrendű vádlott még hátba rúgta, annak ellenére, hogy a sértett élettársa már a férfire feküdve próbálta őt a további bántalmazástól megvédeni.

A nő felszólította a vádlottakat a további erőszak beszüntetésére, mire a vádlottak a sértettet segítségnyújtás nélkül magára hagyták és elhagyták a helyszínt. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett el, életét a kórházba szállítását követően azonnal elvégzett műtét mentette meg, sérülései azonban maradandó károsodást okoztak.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában