Megérte?

2024.04.09. 16:00

Nagy árat fizethet a pár ezer forintos lopásért a két fiatal

Egy elektromos, korongos köszörűgépet lopott el ismerősétől egy 18 éves férfi és 17 éves fiatalkorú társa. Tettükért a Dombóvári Járásbíróságon kell feleniük.

Révészné Hanol Erzsébet

Egy elektromos, korongos köszörűgépet loptak el ismerősüktől (Illusztráció: MW)

Fejenként mindössze 3000 forint haszna lett a lopásból két fiatalnak, akiknek most a bíróság előtt kell felelniük. Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 18 éves férfi és 17 éves fiatalkorú társa ellen.

A vádirat szerint 2023. szeptember 19-én 20 óra után, előre megbeszélt lopási szándékkal az egyik Tolna vármegyei községben egy ismerősük ingatlanjához mentek. A ház hátsó részén lévő kiskapun át a ház udvarára jutottak. Itt az istálló épület fa ajtaján lévő lakatot egy erővágóval levágták, majd az istállóból közösen eltulajdonítottak egy elektromos, korongos köszörűgépet. A lopással okozott kár 5.600 forint volt, mely nem térült meg.

Az ellopott gépet később a vádlottak szétszerelték, az alkatrészeket az általuk korábban gyűjtött fémhulladék közé tették, majd átadták a fiatalkorú vádlott édesapjának, aki pedig a hulladéktelepen leadta, arról azonban nem volt tudomása, hogy lopásból származó fémáru is van a hulladékban. A vádlottak az összes vashulladékért körülbelül 6000 forintot kaptak, amelyet elfeleztek és elköltöttek.

A vádlottak büntetlen előéletűek. A járási ügyészség a fiatal felnőtt vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását, a fiatalkorú vádlottal szemben pedig próbára bocsátás alkalmazását és pártfogó felügyeletének elrendelését szorgalmazza a Dombóvári Járásbíróságnál. Az ügyészség egyben indítványt tett a sértett polgári jogi igényének elbírálására is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában