Szekszárdi Járási Ügyészség

2024.05.10. 13:00

Maradandó károsodást okozott az ütközés

Figyelmetlenül kanyarodott, elütötte a zebrán átkelő nőt a teherautó sofőr.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen. Miként azt dr. Páli Péter József, a Tolna Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője ismertette, a vádlott 2022 decemberében, hétköznap, a reggeli órákban, Szekszárd fő utcáján tehergépkocsival közlekedett.

A férfi a városközpontban lévő postánál, zöld jelzés mellett jobbra kanyarodott, de figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan áthaladó 60 éves nőnek, akit emiatt a jármű bal első részével elütött. Az ütközés miatt a nő elveszítette az egyensúlyát és a földre esett.

A sértett a baleset következtében súlyos sérülést, a jobb karjának többszörös, darabos törését szenvedte el, amely sérülések maradandó fogyatékosság, mozgás-beszűkülés visszahagyásával gyógyultak. A járási ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában