„A bácsi bántott”

2024.05.27. 14:00

Tragédia lett a locsolóbál vége

Gyermeke jelzésére kérdőre vont egy apa egy másik, idősebb férfit, aki az indulatos magatartásra nem reagált. A konfliktusnak mégis tragédia lett a vége.

Révészné Hanol Erzsébet

A tragédia kapcsán hétfőn tartottak előkészítő ülést a Szekszárdi Törvényszéken (Archív fotó)

Teljes mértékben beismerte bűnösségét az a férfi, akit halált okozó testi sértés bűntettével vádolnak. A tragédia kapcsán hétfőn reggel tartottak előkészítő ülést a Szekszárdi Törvényszéken. Ám a beismerés ellenére nem született ítélet, ugyanis az ügyész és az ügyvéd is szükségesnek tartja az igazságügyi orvosszakértők meghallgatását, a vélemények kiegészítését, így a vádlott sem állt el a tárgyaláshoz való jogától.

Elkerülhető lett volna a tragédia

A vádirati tényállás szerint a húszas éve közepén járó férfi tavaly áprilisban részt vett a murgai húsvéti locsolóbálon, ahova a hétéves kisfiát is magával vitte. Szintén ott volt a hatvanéves sértett is, akit a vádlott falubeliként látásból ismert. Az éjszaka folyamán a vádlottnak szólt a gyermeke, hogy „a bácsi bántott”, miközben az ekkor már erősen ittas sértettre mutatott. Apja kérdésére a gyerek azt válaszolta, hogy ez „csak szavakban” történt.

A szintén ittas vádlott emiatt számon akarta kérni az idősebb férfit, ezért kihívta őt az épület elé. A sértett tagadta, hogy megsértette vagy bántotta volna a gyermeket, mire a vádlott bal lábbal, egy alkalommal combon rúgta a sértettet. Az épület előtti lépcsőn állt egy harmadik személy, aki észlelve, hogy a vádlott bántalmazni akarja a sértettet, kettejük közé állt és csitítani próbálta a férfit. Utóbbi erre azt kérdezte tőle: „te mit csinálnál, ha a gyerekedet bántanák?”

A kórházban hunyt el a sértett

A sértett a vádlott indulatos magatartására nem reagált, hanem gyalogosan hazaindult. Ekkor a vádlott hirtelen elkezdett futni utána, majd miután utolérte, egy alkalommal, két kézzel meglökte a mellkasán, amitől a láthatóan erősen ittas sértett hanyatt esett, a betonozott úttestre vágódott, és a fejét ért nagy erejű ütődéstől rögtön eszméletét vesztette. A vádlott az elesést és a vért látva azonnal kiabált, hogy valaki hívjon mentőt. 

A bántalmazás, az ellökés következtében a férfi többek között nyakszirtcsonti koponyatörést, keményburok alatti és pókhálóhártya alatti vérzést, homlok- és halántéklebenyi agyzúzódásokat, agyduzzanatot, következményes agylágyulást szenvedett. A kiérkező mentők a sértettet kórházba szállították, ahol a szakszerű orvosi ellátás ellenére 2023. május 9-én elhunyt. A halálának közvetlen oka a koponyatörés, agyduzzanat, következményes heveny keringési elégtelenség volt, amely utóbbihoz jelentős mértékben hozzájárulhatott a fennálló kombinált szívbetegség és tüdőgyulladás is. Az elszenvedett fejsérülések és a halálos eredmény között ok-okozati összefüggés volt.

Az ügyben jövő héten tartanak tárgyalást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában