baleset

2017.11.20. 10:30

Árokba csapódott az autó és ketten megsérültek, mert a sofőr megnézte a mobilját

Vádemelést javasol közúti baleset gondatlan okozása miatt a rendőrség egy szekszárdi nő ellen, aki autójával még nyáron csapódott az árokba a 65-ös főúton.

TEOL

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Egy személygépkocsi közlekedett 2017. július 25-én délben a 65-ös számú főúton Harc irányából a 6-os számú főút felé, amikor egy kanyar után megcsúszott, majd a jobb oldali vízelvezető árokba csapódott – tette közzé a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság.

A balesetben a jármű sofőrje súlyos, míg utasa könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a jármű vezetőjét, egy 76 éves szekszárdi nőt gyanúsítottként hallgattak ki közúti baleset gondatlan okozásának megalapozott gyanúja miatt. A nő a felelősségét elismerte, és elmondta, hogy vezetés közben csörgött a mobiltelefonja, és azért vesztette el az irányítást az autó felett, mert megnézte, hogy ki keresi.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az eljárást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmet, hogy a gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat, de már az is balesetveszélyes, ha a sofőr csak rápillant a kijelzőre, hiszen az idő alatt sem tud odafigyelni az útra.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában