bírósági ítélet

2018.05.24. 16:20

Egy nő torkához kést szorított, egy férfit megvert a rabló

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt egy férfit kétrendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás, súlyos testi sértés és készpénzt helyettesítő eszközzel visszaélés elkövetése miatt a Tamási Járásbíróság. A vádlottat nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, tájékoztatta lapukat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A büntetett előéletű huszonnyolc éves férfi tavaly május 30-án Tolna megye egyik településén este kilenc óra körül azzal kopogott be egy házba, hogy üzenetet hozott. Miután a csuklyát viselő vádlott bejutott a lakásba, egy tizenkét–tizenöt centiméter hosszúságú kést szorított a sértett nő nyakához, és pénzt követelt tőle.

Miután nem kapott, kutatni kezdett egy szekrényben, ahol meg is találta az asszony táskáját, benne a pénztárcájával. Ebből háromezer forintot vett ki, de további összeget követelt. Miután nem kapott, és nem is talált több pénzt, felrántotta a fotelból az előzőleg odalökött nőt, és az arcába kiabálva tovább követelőzött. Közben meglátta a táskából kidobott borítékot. Ebben ötvenötezer forint volt, amit szintén magával vitt.

Egy órával később egy másik házba kopogott be, ahol egy német állampolgár lakott, aki szintén ajtót nyitott. A vádlott benyomakodott a házba, és késsel fenyegetőzve követelt pénzt. Meglökte a sértettet, és négy-öt alkalommal olyan nagy erővel megütötte, hogy a férfi elesett. Rövid időre az eszméletét is elveszítette.

A német férfinek igen súlyos, többszörös töréssel járó arcsérülései keletkeztek. Végül a vádlott kivette a sértett pénztárcájában talált tizennégyezer forintot és kétszáz eurót, valamint a férfi bankkártyáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában