vádemelés

2018.08.14. 07:00

Graffitivel okoztak hatalmas kárt

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Százharminckét bűncselekmény miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség három szekszárdi és egy tolnai férfi ellen falfirkálás miatt. A 20, 22 és 24 éves baráti társaságot alkotó vádlottak 2016 nyarán Szekszárdon magán-, illetve köztulajdonban álló épületekre és más tárgyakra fújtak festékszóróval falfirkákat, graffitiket. Egy esetben hárman, míg a többi alkalommal külön-külön helyezték el különféle módon és formában a „művésznévként” használt névjegyeiket.

A megrongált építmények között volt családi ház, társasház, banki épület, üzlethelyiség, iskolaépület, transzformátorház, híd, lámpaoszlop, telefonfülke, fabódé, köztéri pad, parkolóautomata, közlekedési tábla, betonfal, kerítés, kirakatüveg és villanyóraszekrény is.

A vádlottak több mint 2 millió 660 ezer forint kárt okoztak. A rendezett családi körülmények között élő, büntetlen előéletű fiatalokkal szemben az ügyészség közérdekű munka és pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a sértetteknek okozott kár megtérítése mellett, tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában