bűnügyek

2017.11.19. 17:57

Talált bankkártyáról próbált pénzt felvenni a fiú

Szekszárdi patakban találta azt a bankkártyát a fiú, melyről a hozzátartozó PIN-kóddal megpróbált pénzt felvenni, azonban ekkora az már le volt tiltva.

TEOL

A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást indított készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználása bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy helyi fiatalkorú ellen.

A 15 éves fiú a nyomozás adatai szerint 2017. április 29-én délután egy szekszárdi patakban talált egy pénztárcát, amelyből kivette a bankkártyát, és a hozzá tartozó PIN kód segítségével készpénzt kísérelt meg levenni róla. A művelet nem járt sikerrel, mivel a kártya eddigre már le lett tiltva.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a fiút, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásában beismerte a bűncselekmény elkövetését, az eljárás során szabadlábon védekezhet, írja a police.hu.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az elvesztett bankkártyát haladéktalanul le kell tiltani, amelyre a nap 24 órájában lehetőség nyílik a kártyát kibocsátó banknál. A PIN kódot azonban ennek ellenére sem szabad a kártya közelében tárolni, hiszen a bűnelkövetők még ez idő alatt is leemelhetik a rajta lévő összeget.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában