Tolna

2017.07.04. 15:46

Fontos lépést tettek a dunai vízpótlás érdekében

Az E.ON térítésmentesen kapta meg a doromlási szivattyútelep három földkábelét a tolnai önkormányzattól, amivel megoldják a Tolnai-holtág rendszeres vízpótlását.

Steinbach Zsolt ([email protected])

A Tolnai-holtág rendszeres dunai vízpótlásának biztosítása szempontjából is fontos lépést jelenthet a tolnai önkormányzat és az E.ON Áramhálózati Zrt. közötti megállapodás, amelyről a héten tarott ülésén döntött a tolnai képviselő-testület.

Az E.ON korábban azzal a kéréssel fordult a városhoz, hogy az önkormányzati tulajdonú doromlási szivattyútelep áramellátását biztosító három darab kábel közül egyet térítésmentesen adjon át a cégnek. A szolgáltatónak erre azért van szüksége, hogy a doromlási üdülőterületen levő épületek energiaellátását biztosítani tudja. Új vezeték kiépítése igen sokba kerülne, az engedélyeztetés pedig meglehetősen körülményes lenne.

Az évtizedek óta nem használt, jelenleg működésképtelen doromlási szivattyútelep beüzemelése ugyanakkor megoldást jelentene az önkormányzatnak a Tolnai-holtág a Dunából történő rendszeres vízpótlására. Az 1980-ban telepített elektromos vezeték viszont minden bizonnyal javításra szorul, ami feltehetően több millió forintba kerülne a városnak.

A felek kidolgoztak egy kölcsönösen előnyös megoldást. Ezek szerint a város mind a három földkábelt térítésmentesen átadja az E.ON-nak. A cég elvégzi a kábelek állapotfelmérését, a szükség szerinti javításokat, emellett a város részére mindenkor térítésmentesen biztosítja a megfelelő teljesítményű áramvételezési lehetőséget a doromlási szivattyútelep működtetésére. Az áramvételezési pontot az önkormányzat saját költségén alakítja ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában