Dombóvár

2017.12.13. 20:00

A pályázatok többsége jövőre valósulhat meg

Az önkormányzat és a városban működő intézmények idén elnyert pályázatairól tartott nemrégiben sajtótájékoztatót Szabó Loránd polgármester.

Hanol Erzsébet

Mint elhangzott, néhány pályázatuk még elbírálásra vár, a már elnyertek megvalósulása pedig a következő évben várható.

Összességében tizennégy pályázattal több mint 1 milliárd 370 millió forint támogatáshoz jutott a város. Ezek nagy része százszázalékos finanszírozású, a szükséges önerő közel 8 millió 700 ezer forint. Az elnyert pályázatokat sorra véve Szabó Loránd elmondta, hogy az Illyés Gyula Gimnázium épületének energetikai korszerűsítésére 156 millió forintot, a Gyermekvilág Óvoda Százszorszép Óvodájának energetikai korszerűsítésére 73 millió forintot nyertek.

A Mászlony és a Szigetsor-Vasút szegregátumban élők, valamint a Kakasdomb–Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területén élők társadalmi felzárkóztatására három különböző pályázaton, összesen mintegy 200 millió forintot nyert az önkormányzat. Ehhez 100 millió forintot meghaladó összegben infrastrukturális fejlesztéssel is számol a városvezető. 

A Dombóvári HACS Egyesület 400 millió forintot nyert el a kulturális és a közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére és a helyi közösségszervezésre. Az összeg jelentős részét civil szervezetek, alapítványok, intézmények támogatására szánják, többek között természetvédelmi, közművelődési, kulturális és egészségvédelmi programokra fordítják.

A foglalkoztatási paktum megvalósítására 250 millió forintot, a humán kapacitások fejlesztésére a dombóvári járásban szintén közel ennyit nyert a város.

Címkék#dombóvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában