kiállítás

2018.01.13. 14:00

A felnőttek is legóznak

Körmöczi Zoltán legóterepasztalai, diorámák és jelenetek, valamint ritka, különleges készletek és figurák láthatók a paksi tárlaton.

Vida Tünde, illusztráció: Shutterstock

Abszolút rendhagyó – mondta a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtárának vezetője, Lampert Marianna a tékában nyílt új tárlat kapcsán. A könyvtárgalérián Körmöczi Zoltán saját tervezésű és építésű legóterepasztalai, diorámák és jelenetek, valamint ritka, különleges készletek és figurák láthatók.

– A könyvtár ezen részén amatőr és profi képzőművészek mellett az olvasók kapnak bemutatkozási lehetőséget. Alkotásaikat és gyűjteményeiket tárhatják a közönség elé – fogalmazott a könyvtárvezető. Körmöczi Zoltán a megnyitón elárulta, hogy gyerekkorában viszonylag kevés legója volt, öt éve – miután ajándékba kapott két kisebb dobozkával – kezdett újra építeni, s ráébredni, hogy felnőttek is legóznak. Azóta egy hobbi- és kiállítóközösség tagjaként több tárlaton megfordult. Mostani kamarakiállítása február 6-ig látható a könyvtár nyitvatartási idejében. Hobbija – mondhatni – családi vállalkozás, hiszen kisfia és kislánya is be szokott kapcsolódni a terepasztalok elkészítésébe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában