szilveszteri futás

2018.01.01. 15:00

Három sertésfit igyekeztek befogni a bonyhádiak

Filóné Ferencz Ibolya polgármester indította útjára a szilveszteri malackergető mezőnyt Bonyhádon.

Szeri Árpád, fotó: Mártonfai Dénes

Malacot, méghozzá egyszerre hármat is kergettek óév utolsó napján a mozgást kedvelő bonyhádiak. Mintegy kétszázan eredtek múlt vasárnap délelőtt – no, nem elcsatangolt, valóságos hízók, hanem sertésfiaknak öltözött, gyorslábú ifjak nyomába. Annak a rendezvénynek a keretében, mely immár ötödik ízben invitálta a helybelieket a városközpont körbekerülésére, ez alkalommal stílszerűen 2018 méteren át. A szilveszteri malackergető futás – a város önkormányzatának, az Atlétikai Club Bonyhádnak és a helyi TESCO-nak közös rendezésében – egyrészt kellemes közös(ségi) elfoglaltságot ígért; másrészt emlékeztetett azokra az elismerésre méltó eredményekre is, melyeket a Völgység székhelye mutathatott fel a 2017-es esztendőben. Ezt a sikereket hozó, közös munkát is megköszönte Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, aki egyúttal a mezőny indítását is vállalta.

Bár a szervezők eddigre már kellően elkényeztették teával, forralt borral és virslivel a résztvevőket, azért mindenki becsülettel utánaeredt a három „élenjáró” csalimalacnak: s ha nem is olimpiai szintidővel, de saját ütemben a kisiskolásoktól a nagyszülőkig valamennyi induló teljesítette a távot. S, hogy a jónak ne legyen vége, a szervezők tombolasorsolást is tartottak. Aki pedig nyert, annak kétségkívül malaca lett.

Potápi Árpád János is sportcipőt húzott, bár a nemzetpolitikáért felelős államtitkár ezt Dombóváron tette. A városban immár 26. alkalommal rendezte meg a Fidesz a hagyományos szilveszteri futást, melyre mintegy négyszázan neveztek. Három kategóriában mérethették meg magukat a mozgáskedvelők, úgy mint 2,5 kilométeres gyaloglásban, továbbá 5 kilométeres, valamint 2,5 kilométeres futásban. Talán nem is kell külön hangsúlyozni, hogy az óév utolsó napjának délutánján, államtitkári fővédnökséggel zajló eseményen sem a rekordok hajszolása volt a cél; hanem az a közösségi élmény, melyben minden jelenlévőnek része volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában