teremfocikupa

2018.02.02. 17:30

A táncos cipőt foci csukára cserélték

A Kränzlein tánccsoport tagjai szombaton a színpad helyett a focipályán bizonyították tudásukat.

Melcher Alexa, fotó: szerző felvétele

Január utolsó hétvégéjén ismét megrendezték a Gemeinschaft Junger Ungarndeutscher (GJU) által szervezett teremfocikupát Véménden. A GJU a Magyarországi Német Fiatalok Közössége, akiknek fő célja a magyarországi német ifjúság összefogása. Több rendezvényt szerveznek évente, ilyen például az elő szilveszteri mulatság, a nyári táborok és a most 26. alkalommal megrendezett teremfocikupa.

A bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület minden évben részt vesz ezen. Tavaly a szervező szerepét vállalták fel, akkor Bonyhádon rendezték meg a focikupát, idén pedig két csapattal indultak. Férfi csapat mellett a lányok is játszottak, akik első helyezést érték el. A csapatkapitányt, Schlotthauer Renátát pedig a kupa gólkirálynőjének választották. Ő számolt be nekünk az élményeiről.

A Kränzlein tánccsoport női focicsapata

– A Kränzlein idén is egy férfi és egy női csapatot indított, melyeket néhány fő kivételével, többségben kränzleinosok alkották. Nagyon jól szerepeltünk, hiszen sikerült mind a négy meccsünket behúzni, ezzel megnyertük a kupát, és megvédtük a tavalyi elsőségünket. Természetesen nagyon örültem neki, hogy idén is sikerült elnyerni a gólkirálynő címet. Sokat segítettek a lányok benne, nélkülük nem sikerült volna. A fiaink is tisztesen helytálltak, büszkék vagyunk rájuk, hogy küzdöttek az utolsó pillanatig – hangsúlyozta a csapat jelentőségét.

A Kränzlein Egyesület férfi focicsapata

– Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát. Idén is izgatottan várta a csoport a kupát, hiszen tavaly úgy gondolom sikerült magasra tenni a lécet a szervezéssel, így nem volt kérdés, hogy idén is indulni fogunk – mesélt Renáta, majd folytatta – a kupa célja az, hogy az ország különböző pontjain lévő sváb hagyományokat őrző egyesületeket egy sportesemény keretén belül összehozza és összekovácsolja. Azért is jó ez a rendezvény, mert közösségkovácsoló hatása mellett, a nevezett egyesületek megmutathatják, hogy nem csak táncolásban és zenélésben jók, hanem egy sporteseményen is képviseltethetik magukat. Mindeközben a hagyományőrzést is megtartva, hisz a kupát általában egy sváb bál zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában