maskarázás

2018.02.12. 11:30

Dorottyára emlékezve farsangoltak a diákok

Az intézmény névadójára emlékeztek hétvégén a Kanizsai Dorottya Általános Iskola diákjai, ezt követően pedig farsangoztak a felső-, majd szombat délután az alsó tagozatosok.

Mauthner Ilona, fotók: Mártonfai Dénes

Az iskola névadójára emlékeztek hétvégén a bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola diákjai. Az idei volt a huszadik tanév, amikor megtartották a Dorottya napot az iskolában.

Az ünnepséghez hagyományosan kapcsolódó irodalmi műsor középpontjában ezúttal az elmúlt évek legemlékezetesebb műsorait elevenítették fel újra a diákok. A felső tagozatosok korhű jelmezekbe öltöztek ezúttal is, és az 1520-as éveket idézték műsorukkal, amikor is Kanizsai Dorottya élt. Az iskola egyébként 1999-ben vette fel a mohácsi csatában elesett katonákat eltemettető történelmi személyiség nevét.

Pénteken a felsősök, szombaton délután az alsó tagozatosok táncolhattak a farsangi bálon

A sportcsarnok színpada idén is udvarházzá változott, ahol megelevenedett, miként éltek, dolgoztak, szórakoztak a reneszánsz emberek. Sőt, a kivetítőn a művészettörténet jelentős alkotásai is láthatóak voltak. Az irodalmi összeállítás után az iskola művészeti oktatásában részt vevő diákok adtak zenés, táncos műsort, majd a különböző tanulmányi versenyek helyezettjeit, illetve kiemelkedő sportteljesítményeket elért diákokat jutalmaztak.

Marco de Leeuw a most indult Szülők iskolája sorozat előadój

Mayerné Scharer Katalin tanárnő szervezésében pénteken délután kezdődött a farsangi bál. Először a felső tagozatos diákok vették birtokukba az általános iskola ebédlőjét, majd szombaton délután az alsósok mulattak itt. Közel kétszáz diák öltözött be maskarába. Osztályonként felvonultak a farsangolók és kisebb műsort is előadtak. A legötletesebb jelmezre és műsorra szavazni is lehetett. A szülők közreműködésével remek zenét is biztosítottak a mulatsághoz, de a legnagyobb sikere a tomboláknak volt, melyhez a helyi üzemek, vállalkozók és a szülők adták össze a nyereményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában