vállalkozói fórum

2018.02.02. 15:30

Egyeztettek a dombóvári fejlesztési tervekről

Hanol Erzsébet

Évindító vállalkozói fórumot tartottak nemrég a dombóvári városházán. Szabó Loránd polgármester a folyamatban lévő és az idén várható fejlesztésekről beszélt.

Elmondta, hogy három városrehabilitációs program már elkezdődött, két oktatási-nevelési intézmény energetikai korszerűsítése hamarosan indul, a helyi civil szervezetek támogatását szolgáló 200 millió forintos pályázat pedig a tervezési szakaszban van.

A Tüskei Ipari Park cím elnyerését tervezi az önkormányzat, ezért az infrastrukturális fejlesztések során meg szeretnék oldani a vízellátást, a szennyvízelvezetést, illetve új utak és parkolók építése szükséges. A városvezető hozzátette: ha sikerrel járnak, nemcsak a foglalkoztatási gondokon tudnak enyhíteni a városba települő vállalkozások révén, hanem ahhoz is hozzájárul a beruházás, hogy a Tamási és Döbrököz felől érkezőket rendezettebb körülmények fogadják.

Szabó Loránd arra is kitért, hogy a volt zeneiskola udvarán egy korszerű piacot szeretnének kialakítani, és arról is beszélt, hogy a közszolgáltató cégek helyi ügyfélszolgálatait közös irodába akarják átszervezni.

Tigelmann Péter, a gazdasági ügyekkel foglalkozó alpolgármester arról számolt be, hogy a helyi vállalkozókkal folytatott egyeztetések során többnyire az információáramlás fontosságát hangsúlyozták a cégvezetők.

A fórumon Gyergyák János, Dombóvár főépítésze a Helyi Építési Szabályzat vállalkozókat is érintő tervezett változásait ismertette, dr. Szabó Péter jegyző pedig a jogszabályváltozásokra hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában