elismerés

2018.02.03. 13:00

A kulturális sokszínűség jegyében dolgoznak

Vida Tünde

Két évtizede tartó tartalmas munkát ismert el a Dunaföldvár Kultúrájáért Alapítvány azzal, hogy a Part-Oldalak Kulturális Egyletnek ítélte oda idén a Dunaföldvár Kultúrájáért díjat. A 2007-ben alapított kitüntetést Pataki Dezső, a kuratórium elnöke adta át az egylet élén álló dr. András Ferencnek. A kultúra és a tudomány ápolását, az ismeretterjesztés elősegítését, Dunaföldvár kulturális életének megszervezését, összefogását, annak bemutatását, a helyi értékek közvetítését fogalmazta meg céljaként 1999-es alapításakor a civil szervezet. Ennek szellemében teszik a dolgukat most is, kiadják a havonta megjelenő városi lapot, szerkesztik a Dunaföldvár Tv adásait. Mindezen túl számos film és kiadvány fűződik a nevükhöz.

Miután a legjelentősebb támogatást a Kemi-Ker Kft. biztosítja a város kulturális életének gazdagabbá tételéhez, az alapítvány ismételten nekik ítélte oda Az év mecénása díjat, amelyet a tulajdonos Márton házaspár – Zoltán és Zsuzsanna – vett át a művelődési központban tartott esten, amelyet a település fiatal tehetségeinek műsora tett ünnepélyessé.

A művelődési ház a Kultúrházak éjjel-nappal programjaira is hasonló lelkesedéssel készül. Helyben a sokszínűség a mottója a programnak, amelynek nyitánya az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című film vetítése lesz csütörtökön. Pénteken egy magyar drámát tűztek műsorra. Szombaton a hölgyeket közös foltvarrásra, horgolásra, az urakat ultiklubba invitálják, délután pedig jelmezes farsangi felvonulás lesz a város utcáin. A mulatságban a Löfan mazsorettek, a Levendula Művészeti iskola, valamint a Zsigec musicalcsoport tagjaihoz lehet csatlakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában