szűrővizsgálatok

2018.02.22. 19:20

Országjáró szűrőbusz érkezik Szekszárdra

Hanol Erzsébet, fotó:

A magyar lakosság népegészségügyi helyzetének javítását és a rosszindulatú daganatos megbetegedések számának visszaszorítását szolgálja a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat!” elnevezésű program.

Tíz általános népegészségügyi szűrőbusz már tavaly novemberben elkezdte az országjárást, további tíz mammográf szűrőbusz pedig az év második felében indul útnak, és a kétfajta mobil szűrőegység a későbbiekben együtt települ ki a meghatározott útvonalterv szerint. Március elsején Szekszárdon, a Garay téren lesz elérhető a szűrőbusz.

A cél, hogy a szűrőbuszok az ország minden pontjára, a legkisebb településekre is eljuttassák azokat a szűrővizsgálatokat, amelyek a magyar lakosság körében leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedések felismerését segítik elő.

A szűrőbuszokon ingyenes az életmód- és a dietetikai tanácsadás, a szájüregi szűrés, a bőrelváltozások korai felismerésének szűrése, a méhnyakrák-szűrés és az emlőszűrés, így a szűrőbuszok abban is segítenek, hogy a szervezett szűréseken a részvételi arányt növelni lehessen. A terv az, hogy a szűrőbuszok, mint az egészségügyi ellátórendszer mozgó egységei, a következő években a lakossági népegészségügyi szűrések fontos állomásai legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában