kiállítás

2018.02.07. 19:00

Versek és fotók közös tárlata

Más képalkotókkal is társult már korábban Kis Pál István.

Wessely Gábor, fotós: Mártonfai Dénes

A művészetkritikus nem kritizált, hanem dicsért. Volt is mit. Szakolczay Lajos nyitotta meg a Szekszárdon élő költő, Kis Pál István, és egykori tanítványa, a Lisszabonba települt képzőművész, Kamondi Gabriella tárlatát a Babitsban. A Képek és képzetek cím arra utal, hogy a fotográfus művei mellé a tollforgató, az azok által ihletett verseket remekelt. Harminc ilyen „ikermű” került a közönség elé.

Szakolczay Lajos rendhagyónak nevezte a kiállítást, bár, ami a kép és a vers párosítását illeti, volt már Kis Pál Istvánnak egy-két ilyesfajta rendhagyó bemutatkozása. Képzőművészek közül Bálványos Hubával, Baky Péterrel, Szatmári Juhos Lászlóval és Kovács Zoltánnal, fotóművészek közül pedig S. Faragó Gyöngyivel, Hupján Attilával és Tamási Gáborral.

A megnyitót nagy érdeklődés övezte, közreműködött Matók Ákos szaxofonon. A kiállítás március 5-ig tekinthető meg. Kis Pál István szeretné majd az írószövetség székházában is bemutatni, és örömmel venné, ha egy-két Tolna megyei város is érdeklődne az anyag után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában