ünnepség

2018.03.21. 15:30

A diákok Kézdivásárhelyen koszorúztak

Felemelő érzés volt a paksi fiatalok számára az ünnepségen való részvétel. Kézdivásárhelyen a március 15-i ünnepségen koszorúztak.

Vida Tünde, fotó: szerző felvétele

Öt napot töltöttek a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai Erdélyben a Határtalanul program keretében. Útjuk legemlékezetesebb eseménye a kézdivásárhelyi március 15-i ünnepségen való részvétel volt.

Antóni József Jánosné igazgató azt mondta, pályázatukat ehhez az ünnepkörhöz kötötték, mert szerették volna, hogy a diákok és tanáraik ott lehessenek ezen a felemelő eseményen.

A gyerekek együtt emlékeztek és koszorúztak a Molnár Józsiás Általános Iskola diákjaival a mauzóleumnál, majd a város főterén, ahol Herold Miklós, az iskola hetedik osztályos tanulója is verset mondott. A kiránduláson az egész hetedik évfolyam, azaz két osztályközösség vett részt.

Paks város hivatalos delegációja is kiutazott az ünnepségre. Barnabás István alpolgármester, Spiesz József képviselő és a külső városrészi bizottság tagja, Heizler Zoltán alkotta a maroknyi delegációt, amelyet Bokor Tibor polgármester is fogadott. A kézdivásárhelyieket idén kivételesen nem a dunakömlődi szüretre, hanem a Siller Fesztiválra várja a paksi városvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában