pályázati támogatás

2018.03.31. 09:30

A felzárkóztatást segíti a program

Hanol Erzsébet, illusztráció: Shutterstock

A humán szolgáltatások fejlesztésére nyert 249,87 millió forint pályázati forrást a dombóvári önkormányzat. A fejlesztés célja a területi különbségek és különösen a településméretből adódó társadalmi hátrányok csökkentése komplex megközelítéssel, a helyi igények figyelembevételével. Továbbá a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférést szeretnék javítani.

A projekt a dombóvári, a döbröközi, a lápafői, a szakcsi és a várongi önkormányzat, a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény konzorciumában valósul meg.

A fejlesztéstől a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését remélik. A projekt a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítését, munkaerő-piacon való megjelenésüket segíti elő. A program részeként a helyi kisközösségek társadalomszervező szerepének javítása, a vidék megtartó képességének növelése, a kultúrák közötti párbeszéd erősítése a cél.

A fejlesztésnek köszönhetően a munkaerő-piaci integráló programokba kétszázharminc hátrányos helyzetű embert szeretnének bevonni, és az azt követő munkaerő-piaci programba belépők száma eléri az ötven főt. Az egészségfejlesztő és betegségmegelőző programban kétszázan vesznek részt. A programban a kisebbségi résztvevők száma kétszáz fő lesz, valamint öt intézmény érintett szervezetfejlesztési intézkedésekkel – írják a projektet ismertető sajtóközleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában