Móka és kacagás

2024.05.25. 07:00

Gyereknapi programok Tolna vármegyében

A kicsikről szól az előttünk álló hétvége. Összeszedtük, milyen gyereknapi programok lesznek Tolna vármegye néhány városában.

Révészné Hanol Erzsébet

Habpartiznak a gyerekek Szakályban a tavalyi gyereknapon

Forrás: Beküldött fotó

Bőséggel kínálkoznak gyereknapi programok az előttünk álló hétvégén. Tolna vármegye néhány városának kínálatából szemezgettünk, hogy segítsünk megtalálni a családok számára a legmegfelelőbb választást.

Szekszárdon mindkét nap lesznek gyereknapi programok

A jó időben bízva, szabadtéri kavalkádok kínálnak kikapcsolódási lehetőséget. Szekszárd visszatérő programja a Háry János Mesefesztivál, amelyet 2019 óta először rendeznek meg ismét. A Művészetek Háza előtti téren szombaton 10 órától kezdődik a zsongás a Meseszínpadon, majd 11 órakor köszöntőt mond Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, mi több kedvenc meséjét is felolvassa, Benedek Elek A bujdosó macska című történetét. Szombati programok a folytatásban: Sün Balázs című mesejáték a Szekszárdi I. sz. Óvoda Kindergarten Kölcsey épületének Süni csoportosai előadásában, 11.30. Madzag Jankó és Nyúl Dani – a Kacagó Bábszínház előadása, 12 óra. A mi mesénk – a játékot előadja a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola Dienes 2in1 csoportja, 14 óra. Kócos Gólyalábú Hökkentők – a Kócos Gólyalábas Társulat előadása, 15 óra. Hámori Tamás, a PTE IGY Gyakorlóiskola 4. osztályosa La Fontaine: A farkas és a daru adja elő, valamint Sün Balázs – bábelőadás a PTE IGY Gyakorlóiskola, AMI és Gyakorlóóvoda 3. b osztályának előadásában, 16 óra. A csillagszemű juhász – mesejáték a Csurgó zenekar előadásában, 16.30. Zabszalma koncert, 18.30. Legények, leányok, gyújtson fényt ceruzátok rajzpályázat – fényfestés a Művészetek Házára, 20.30.

Vasárnap szintén gatüzdag gyereknapi programokkal várják a családokat Szekszárdon. Okos Buli – Kutya jó zenés műsor a Madách Színház művészeivel, 10 óra. Kócos Gólyalábas Óriások Földjén – a Kócos Gólyalábas Társulat előadása, 11 óra. Kis mesemondók – a Városi Mesemondó Verseny helyezettjei adják elő meséiket 11.45-től: Zajácz Mira Blanka, Demjén Fatima és Bauer Hanna. A Szekszárdi Baka István Általános Iskola vers- és mesemondói 14 órától állnak színpadra: Sipos Lázár, Stier Laura, Kajtár Zsófia és Csóka Botond. „Az Én Ovim” Óvoda és Bölcsőde mesemondói, Tuboly Luca és Bernát Elena 14.30-tól állnak közönség elé. Laci te – a Szekszárdi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak előadása, 15 óra.  Lúdas Matyi – ahogy Lúdmilla és Gúnárpi mesélte a kis libáknak – bábjáték a Cimbora Produkció előadásában, 16 óra. Szárazbál – a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület Palánta csoport produkciója, 17 óra. Bogár Muzsika – Mindenki volt gyerek, 18 óra. Kísérő programokban is bővelkedik a gyereknapi rendezvény. Tematikus játékparkok, állatsimogató és légvár is lesz.

Pakson a Város napjával együtt lesznek gyereknapi programok

Pakson eredményhirdetéssel kezdődnek szombaton a gyereknapi programok az ASE sporttelepen. A Paks, én így szeretlek címmel alkotói pályázat eredményeit ismertetik. Ingyenes elérhető lesz számos játék, ugrálóvár és a tervek szerint kisvonat is indul a nap folyamán. Emellett már a legkisebbek is számtalan dolgot megtudhatnak az atomerőműről. A gyereknapi programok a Város napja rendezvényeihez illeszkednek.

Dombóváron új  játszóteret avatnak vasárnap 10 órakor a művelődési ház mellett a Dombóvári Szivárvány Óvoda Vackor csoportosainak közreműködésével. Majd a Szélkiáltó együttes ad koncertet, 10.30. A Földi István Könyvtár rajzpályázatának eredményhirdetése, 11.30. Beszélgetések dombóvári büszkeségekkel, 13 óra. A Holló együttes koncertje, 14 óra. A Dombóvári Szivárvány Óvoda Csiporkák gyermek tánccsoportjának műsora, 15 óra. Falapi gyermektáncház a Keptár zenekarral, 15.15. Az aszfaltrajzverseny eredményhirdetése, 16.15. Kutyás bemutató a Dombóvári Kutyás Egyesület közreműködésével, 16.30. A Bolhazsák együttes koncertje, 17 óra. Mindemellett vicces gyermeknapi próbatételek, játékos feladatok várják a csalűádokat az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár szervezésében. Lesznek kézműves foglalkozások és laser tag játék szimulátor is.

Tamásiban ismét a Rendezvénytér telik meg élettel, és minden bizonnyal sok-sok gyerekkel vasárnap. A színpadi programok sorát az Aranyerdő óvodába járó gyerekek műsora nyitja 9.15-kor. Utána Kuna Vali és testvérei adnak mesekoncertet HaKunaMatata címmel, 10 óra. A Würtz Ádám Általános Iskola művészeti tagozatos növendékeinek előadása, 11 óra. Interaktív kutyás bemutató a Vár-lak Bazárral, 11.30. Lesz emellett Zenebölcsi 9.30-tól és Kerékpáros ügyességi pálya 10 órától. A kísérőprogram többek között varázslatos cirkuszi akadémia, népi játszópark, kutyás játszóház, Dottó kisvonat és tűzoltóautó bemutató is szerepel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában