pályázat

2018.03.20. 08:30

A program célja lefaragni a hátrányt

Hanol Erzsébet, illusztráció: Shutterstock

Humán kapacitások fejlesztésére nyert a dombóvári önkormányzat 249,82 millió forint támogatást, a projektben konzorciumi partner Döbrököz, Lápafő, Szakcs, Várong önkormányzata és a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény.

A program során az önkormányzatok által fenntartott alapszintű humán közszolgáltatásokban dolgozó szakemberek képzése, továbbképzése, tapasztalatcseréje valósul meg a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés növelése érdekében, különös tekintettel a hátrányos helyzetű emberek bevonására. A fejlesztés célja a területi különbségek és településméretből adódó társadalmi hátrányok csökkentése a komplex megközelítés révén, a helyi igényeket figyelembe véve.

A projektben a gyerekek személyiség és kompetenciafejlesztése, iskolai és munkaerő-piaci érvényesülést elősegítő iskolán kívüli programok, valamint helyi kezdeményezések támogatása valósul meg hátrányos helyzetű gyerekek bevonásával. A program elérhetővé teszi számukra a köznevelést, a felsőoktatásba való bejutást.

Szerző: Hanol Erzsébet, illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában