fórum

2018.03.08. 08:30

Államtitkárok tájékoztatták a dombóvári vállalkozókat

Balázs László

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a dombóvári választókerület országgyűlési képviselője, és Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára is részt vett a Pannónia Étteremben tartott vállalkozói fórumon. Dombóvárról és a térségből megjelenő vállalkozók a 15 éve együtt dolgozó politikusoktól azt hallhatta – Rákossy pécsi, így jól látja a Dél-Dunántúl helyzetét – az elmúlt 8 év eredményei kapcsán, hogy változtak a gazdasági mutatók.

Csökkent az államháztartási hiány, a munkanélküliségi ráta a makrogazdasági elemzők által sem várt 3,8 százalékra csökkent. Ez korrelál a foglalkoztatotti létszám emelkedésével. Rámutattak, a magyar gazdaság teljesítménye 2009-ben 6,2 százalékkal zuhant, tavaly viszont 4,2 százalékkal nőtt. A volt EP-képviselő államtitkár bemutatta, mennyi pályázati pénz érkezett a térségbe és Dombóvárra. Beszélt a vállalkozókat érintő pályázatokról és utalt a TOP-os forrásokra is.

Borítóképünkön: Rákossy Balázs (balról) és Potápi Árpád János Fotó: beküldött kép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában