felújítás

2018.04.06. 18:20

Átadták a felújított kisdorogi óvodát

Sikeresen pályázott a bonyhádi önkormányzat a tagintézmény korszerűsítésre, szépítésére. Most a felújított kisdorogi óvoda átadására került sor.

Hanol Erzsébet, fotó: Mártonfai Dénes

– Megvalósult minden polgármester álma. Körülbelül egy évvel ez előtt hívtak, hogy jönne két tervező, hogy megbeszéljük, mik az igények, most pedig itt vagyunk. Köszönet illet mindenkit, aki részt vett a feladatban – kezdte köszöntőjét Klein Mihály polgármester a felújított kisdorogi óvoda pénteki avatóját.

Mivel az intézmény a Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvoda tagintézménye, a felújításra nem a helyi, hanem a bonyhádi önkormányzat nyújtott be pályázatot, így az adminisztratív feladatok nagy részét is magára vállalta. A város öt tagintézmény felújítására nyert összesen 350 millió forintot, ezek közül a kisdorogi a harmadik, amelyik elkészült, és amelyikre közel 23 millió forint jutott a pályázati támogatásból.

Többek között új vizes blokkokat és öltözőt alakítottak ki, korszerűsítették a gépészeti és a villamos rendszert, megújult a csoportszoba és a terasz, nyílászárókat cseréltek. A támogatási összeget 2,5 millió forinttal egészítette a kisdorogi önkormányzat, így egy napkollektor is került a tetőre, illetve cserélték a kazánt. A felújítás ideje alatt a kultúrházba járt a falu 21 óvodása, ők hétfőn vehetik ismét birtokukba az intézményt.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő szintén köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, hogy hamarosan a másik két tagintézmény felújítására is sor kerül a pályázati támogatás révén. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere pedig arról beszélt, hogy járási központként fontosnak tartják a térségi szerepvállalást, így nem volt kérdés, hogy a kistelepülések fejlődésére is gondot fordítsanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában