Horváth István

2018.04.17. 17:30

Változatlanul a tizenhét település fejlesztése a cél

Horváth István képviseli a szekszárdi térséget a Parlamentben ezután is. A sikert most sem adták ingyen, az országgyűlési képviselő és csapata keményen megdolgozott a választási győzelemért.

Budavári Kata, fotó: Mártonfai Dénes

Fotó: Mártonfai Dénes

A választásnak nem egyéni ambíciókat kell szolgálnia, hanem a közösség érdekeit. Akkor lehet a közösséget szolgálni, ha azok között élsz, akiknek a bizalmát el szeretnéd nyerni – mondta Horváth István. Az újraválasztott képviselő szerint mindegy, hogy Szekszárd vagy Pörböly, nagy- vagy kistelepülés, egyformán kell őket képviselni. Megtisztelő számára, hogy a választókerület mind a tizenhét településén a többség rá voksolt. Magabiztos győzelme így azt jelenti, hogy az eddigi közös munkát folytatni kell, erre kapott felhatalmazást.

– Először is talán a legfontosabb, hogy megköszönjem a választóknak a minden eddiginél nagyobb részvételt. Külön szeretnék köszönetet mondani a Fidesz-KDNP támogatóinak, és legfőként annak a mintegy négyszáz aktivistának, akik rendkívül sokat tettek a választási győzelemért. Ők azok, akik nagyon elkötelezettek, és meggyőződésből küzdöttek nemzetünkért, a keresztény Magyarországért, és amikor a kampány során fáradtabb voltam, mindig motiváltak, biztattak – fogalmazott a képviselő.

Hozzátette, hogy az aktivisták között egyaránt van fiatal és idős, az azonban közös bennük, hogy komoly erőfeszítéseket tettek a győzelemért, és nem sajnálták szabadidejüket, energiájukat. – Nagyszerű emberek – mondta róluk Horváth István.

A kampányuk szervezett és következetes volt, nagyon örült neki, hogy nagyobbik fia aktívan részt vett benne, például plakátolt. A honatya elmondása szerint most igazán átérzi, mennyire fontos úgy nevelni a gyerekeket, hogy hazájukért elkötelezett felnőttekké váljanak.

Arra a kérdésre, hogy családja miként viselte az elmúlt néhány hónapot, elmondta, nem volt szokatlan a helyzet számukra, hiszen ő húsz éve minden kampányban részt vesz. Azok a támadások, amelyek a sajtón, az interneten, a Facebookon érték őket, náluk is okoztak feszültséget, de leültek, és megbeszélték ezeket. – Természetesen tudták, hogy rágalmakról, erős csúsztatásokról van szó. A családom évtizedek óta gazdálkodással foglalkozik, nem 2011-ben kezdtük. Édesapám egyéni gazdálkodóként tevékenykedett, halála után azt visszük tovább, amit ő elkezdett és ránk hagyott. A kampányra visszatérve, most is, mint mindig, komolyan vettük. Tudatosan építettük fel, és végig kitartóan dolgoztunk. Ellenfeleimmel szemben előnyömre szolgált, hogy azokon a településeken, amelyeket képviselhetek, ismernek. Nemcsak az ünnepségeken, avatókon voltam jelen, hanem az örömökben és a gondokban is osztoztam. A nagymértékű felhatalmazás, amit kaptam, komoly felelősséget jelent, meg kell szolgálni a bizalmat. Ugyan a választás után vagyunk, de ez még mindig nem a pihenés időszaka – tájékoztatott a képviselő. Kiemelte, hogy harmincöt százalékkal szavazták rá többen, mint négy évvel ezelőtt.

Horváth István az előző parlamenti ciklusban miniszteri megbízottként dolgozott, a kormány sertésprogramját felügyelte, majd a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkárként tevékenykedett. Előbbi megbízását mezőgazdasági végzettsége és affinitása indokolta, és mint arról egy korábbi interjúban beszélt, tudatosan fordult a mezőgazdasági szakpolitika, azon belül is az állattenyésztés felé. Múlt évi államtitkári kinevezése pedig igazolása volt annak a nyolcévnyi munkának, amelyet egy megyei jogú város, Szekszárd élén végzett polgármesterként. Ez adta azt a szakmai hátteret, mely alkalmassá tehette erre a pozícióra. Alapvetően most és korábban is Szekszárd és a környező települések fejlesztésének elősegítésére, gondjaik, problémáik megoldására vállalkozott. Hogy a következő években miben számít rá a kormányzat, egyelőre nem lehet tudni, ám mint mondja, eddig mindig megtalálták a feladatok.

– Azt gondolom, azzal, hogy ránk voksoltak a választópolgárok, az eddigi politikánkra és a stabilitásra szavaztak. A fő vonalak már az elmúlt négy évben kirajzolódtak, tisztán látszik, hogy a Fidesz-KDNP milyen, az európai és a magyar kultúrában gyökerező értékeket képvisel. Azt esetleg érdemes végiggondolni, hogy kell-e valamit korrigálni, de meggyőződésem, hogy az irány jó, és most nem vált volna az ország előnyére egy váltás.

Vissza kell rázódni a hétköznapokba

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mit érez egy országgyűlési képviselő a választás napján. Horváth István elmondta, ő a maga részéről jókedvet és nyugalmat, hiszen tudta, mindent megtettek a sikerért, keményen dolgoztak. Este hét óra után már feszültebb volt, hiszen sokáig kellett várni az eredményre. A győzelmet felfogni, feldolgozni néhány napjába telt. Azt is megtudtuk tőle, hogy az elkövetkező időszakban nem jut ideje pihenésre, elsősorban a magánszféráját illetően szeretné utolérni magát, rendezni a sorokat, majd vissza kell rázódni a normál hétköznapokba. Speciális hobbija nincs, örömét leli a munkában. Természetközelben érzi jól magát, szereti a vidéki életet, és ami ezzel jár. A közeljövőben feladatának érzi, hogy segítse kiszurkolni a KSC-nek a bajnoki győzelmet. A szekszárdi női kosárlabdacsapat eddigi eredményeit történelmi sikernek tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában