Diákparlament

2018.04.10. 12:20

Mindenki elfogadta a meghívást

Budavári Kata, fotó: beküldött kép

Szekszárd Idén tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Diákparlamentet a Polip Ifjúsági Egyesület és a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat (SZIFÖN) a szekszárdi önkormányzat támogatásával.

A program célja az volt, hogy a diákok érdekes előadásokon és műhelymunkákon szerezhessenek információkat az őket érintő témákban, hogy még több tapasztalatot gyűjtsenek a diákéletből. Fontos szempont minden ilyen alkalommal, hogy a szervezők hozzásegítsék őket saját jogaik és érdekeik képviseletéhez, lehetőségeik érvényesítéséhez és igényeikhez igazodó programokon keresztül minél több hasznos információt sajátíthassanak el.

Mint azt Mácsik Henriettától, a Polip Ifjúsági Egyesület irodavezetőjétől megtudtuk, mindenki elfogadta a meghívásukat, így harmincöt általános és középiskolás diák vett részt a rendezvényen. A megye kistelepüléseiről, valamint Dombóvárról, Tamásiból és természetesen Szekszárdról, összesen tizenkét iskolából érkeztek a küldöttek. A megjelenteket a szekszárdi polgármesteri hivatalban Ács Rezső polgármester és Juhász Gergely diákpolgármester köszöntötte. Ezt követően az érdeklődők a fiatalok aktív szerepvállalásáról, a közösségi szolgálatról és az önkéntességről hallhattak az Ifjúsági Unió, a Rotary, a Polip előadóitól.

Délután három csoportban végeztek műhelymunkát, amelyeknek a témái a konfliktuskezelés, a pozitív viszonyulás és a közösségfejlesztés voltak. Kiderült, nagy az igény a folytatásra. Most viszont egy a megyeihez hasonló májusi országos összejövetelre készülnek a Tolna megyei diákönkormányzatok képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában