közlekedés

2018.04.16. 10:30

Tovább folytatódik a pálya felújítása

TN, illusztráció: Shutterstock

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon és a csatlakozó vonalakon, amely Tolna megyét is érinti, jelentős menetrendi változások vannak a Kelenföld–Érd felső szakaszon végzett pályafelújítás miatt június 15-ig, a nyári menetrendig.

A munkafázisokhoz igazodva ezt követően további módosítások is lesznek a felújítás várható befejezéséig, 2019 tavaszáig.

A Budapest–Baja teljes útvonalon vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat a Gemenc expresszvonat helyett. Ellenkező irányban, Baja és Szekszárd között személyvonatként közlekedik a Gemenc expressz, onnan viszont Kelenföldig pótlóbuszok járnak helyette. A pótlóbuszok az M6-os autópályát veszik igénybe, ezzel is csökkentve a menetidőt. Ezeket a buszokat pótjegy váltásával lehet igénybe venni.

A pénteki közlekedési rend szerinti Sugovica Expressz nem közlekedik, az eljutást Sárbogárdig a Tettye IC, Sárbogárd és Baja között pedig személyvonat biztosítja. Vasárnaponként a Sugovica helyett pótlóbusz közlekedik a teljes útvonalon. A busz pótjegy megváltásával vehető igénybe. A Sárbogárd–Bátaszék–Baja vonalon egyes járatok menetrendje módosul az expresszvonatok menetrendi változásai miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában