felújítások

2018.04.12. 17:30

Útrekonstrukciós munkák kezdődtek több helyen

A Magyar Közút Zrt. uniós forrásból idén 20 kilométernyi négy és öt számjegyű mellékút felújítását végzi el Tolna megyében.

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. Ebből idén Tolna megyében 20 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg. A program egyik elemeként Tolna megyében a 6519-es jelű út több mint 4,3 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

A „Közlekedésfejlesztés Tolna megyében I.” elnevezésű projektet a társaság 1,1 milliárd forintos európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A nyolc szakaszt érintő tender keretében több mint 4,3 kilométeren újul meg a 6519-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a napokban adta át a munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 90 napot vesz majd igénybe. A Kaposszekcső-Jágónak-Meződ összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ-táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek. A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, és az utazási idő is rövidül.

– A térség egyik nagy problémája oldódhat meg a felújítással – mondta Lőczi László, Jágónak polgármestere. – Akik Kaposszekcsőre vagy Dombóvárra járnak dolgozni, Meződ felé kerülnek. A DDKK már többször jelezte felénk, hogy a rossz út folyamatosan kárt tesz buszaikban. Fehérvári Tamásnak köszönhetően a felújítás bekerült a megyei fejlesztési tervbe, a térség országgyűlési képviselője, Potápi Árpád János is támogatta az elképzelést. A felújított szakasz betölti majd a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Négy hónap

A 6408-as jelű út közel 9 kilométeres szakaszán szintén megkezdődtek az útrekonstrukciós munkák. A „Közlekedésfejlesztés Tolna megyében (Tartalékprojekt 4.)” elnevezésű kiírást a társaság 535,7 millió forintos európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a napokban adta át a munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában