Paks Város napja

2018.05.21. 16:00

A Kertészlegények főzték a legjobb halászlevet

Másodszor szervezték meg a város napját Pakson, a Táncsics parkban a hétvégén. A rendezvény máris olyan népszerű, hogy kis híján kinőtte az eredeti helyszínt.

Vida Tünde

Vida János lett Paks halfőző mestere, miután Kertészlegények nevű csapata megnyerte a Város napján a halászléfőző versenyt. A név valójában a Paksi Kertbarát Egyesületet takarja, akik olyan népes csapattal vettek részt a versenyen, hogy két bográcsban kellett főzni.

Második helyen – az elsőtől nüansznyival lemaradva – a Cotton Club Singers nevű csapat végzett, harmadik lett az Atomerőmű Nyugdíjasklub, az Atomsztrojexport pedig a társaság tagjainak nagy örömére különdíjat nyert. A zsűri elnöke Meczker Tamás volt, aki az RTL Klub Konyhafőnök című gasztroreality-jének negyedik évadában középdöntőbe került, az ötödikben pedig harmadik helyen végzett. A Bécsben dolgozó séf Pakson nőtt fel, onnan indult el pályája, s most örömmel jött vissza, hogy a Város napján a zsűri elnökeként értékelje az ételeket. Elárulta, hogy nagyon lelkiismeretesen állt hozzá a feladathoz, a kóstolás előtt végigjárta mind az 55 csapatot, hogy meglesse a munkafolyamatokat is.

A Város napján felvonultak a város civilszervezetei, intézményei. Mégpedig szó szerint, a program ugyanis felvonulással kezdődött, amelyen közel ezren voltak.

Másodszor szervezték meg a programot a Táncsics parkban, amit majdnem sikerült is kinőni. Szabó Péter polgármester mondta, maga is tapasztalta, a visszajelzésekből is az derült ki, hogy akkora az érdeklődés, hogy el kell gondolkodni, elegendő lesz-e jövőre is ez a terület. A Táncsics parkban több sorban sorakoztak a pavilonok, amelyekben tevékenységükből adta ízelítőt a civil szervezetek. Ott voltak a város intézményei, cégei.

A Paks II. Atomerőmű Zrt. interaktív kamionja erre az alkalomra Paksra érkezett, utazó kiállítása mellett egy pihenőszigettel várta a városlakókat. Nagy érdeklődés kísérte a Városi Múzeum és az Atomenergetikai Múzeum közös standját, amely időutazást ígért. Az Atomenergetikai Múzeum százezredik látogatóját itt köszöntötte Enyedi Bernadett múzeumvezető.

A Város napjára Viskről három, Reichertshofenből nyolcfős delegáció érkezett Paksra, így ők is részt vehettek a felvonuláson és láthatták a két színpadon zajló színes kulturális programot, amelyet a Cotton Club Singers Zsédával közös koncertje zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában