szemléletformáló program

2018.05.25. 10:20

A rossz szokásokat kell megváltoztatni

Egyéves szemléletformáló program indult Pakson, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az egészséges táplálkozás népszerűsítése érdekében.

Vida Tünde

Az intézmény a Menő menzák az iskolában pályázatban nyert támogatással valósítja meg programját, amelynek fontos elemei a különféle szakemberek – elsősorban dietetikusok – által tartott – előadások, de a főzés fortélyait is kipróbálhatják a gyerekek.

Az első lépés egy, a gyerekek körében végzett felmérés volt. Antóni Józsefné igazgató tájékoztatása szerint a diákok által interneten kitöltött kérdőívet szakemberek értékelték, majd az ez alapján kialakított szakvéleményüket eljuttatták a szülőkhöz. A dietetikusok ezek után személyes konzultáció keretében adtak tájékoztatást azoknak a szülőknek, ahol problémát találtak a gyereknél.

Antóni Józsefné azt mondta, kirándulások és neves paksi sportolók élménybeszámolói is azt a célt szolgálják, hogy a gyerekek minél több impulzust kapjanak az egészséges táplálkozás fontosságáról. Bor Barna és dr. Kovács Antal volt már a vendégük.

A kampány februárban indult azzal a céllal, hogy a gyerekek étkezését átalakítsák, tekintettel arra, hogy a túlsúly már ebben a korban is problémát jelent, mondta az igazgatónő hozzáfűzve, a fiatalok szokásait sem könnyű megváltoztatni. Némi kreativitással – ételkóstolókkal, főzőversenyekkel – azonban nem lehetetlen. Utóbbi sorozat május 25-én indul, a diákok szülők és pedagógusok segítségével készítenek el különféle recepteket, amelyek arra hivatottak, hogy igazolják, lehet jóízűt enni anélkül, hogy egészségtelenül táplálkoznának. A menza étrendjét is megreformálták, illetve fejlesztik a háztartástan terem eszközparkját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában