rajzpályázat

2018.05.04. 12:20

A tűzoltókról készítettek rajzokat az óvodások

Mauthner Ilona

A tűzoltó hivatás volt a témája az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt alkotói rajzpályázatnak, amelyre a bátaszéki óvodások kilenc pályaművet küldtek be a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz – tájékoztatta lapunkat Mészárosné Révész Petra, az óvoda helyettes vezetője.

A középső- és a nagycsoportos óvodások megpróbálták lerajzolni mindazt, amit erről a tevékenységről gondolnak. Ez a téma nagyon közel áll a gyerekekhez, mondta az óvónő, mivel a városi tűzoltóság az óvoda szomszédságában van, ahová a kicsik többször is ellátogattak már.

Így megismerkedhettek a tűzoltók izgalmas, veszélyes munkájával, beülhettek a tűzoltóautókba, kipróbálhatták a szirénát, a tűzoltásnál használt eszközöket, szerszámokat. Ezeknek a személyes élményeknek a hatására nagyon szép munkák születtek, remélik, szép eredményeket érnek majd el a gyerekek. A megyei döntő eredményhirdetése május 11-én lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában