megmérettetés

2018.05.20. 13:00

Dombóvári diákok kerültek a legjobbak közé

Hanol Erzsébet, illusztráció: Shutterstock

Kiváló teljesítményt nyújtottak a dombóvári diákok a Jedlik Ányos matematika- és fizikaverseny Nyíregyházán rendezett országos döntőjében. A vetélkedőt a Jedlik Ányos Társaság és a Jedlik Tehetséggondozó Nonprofit Kft. szervezi meg minden évben azzal a céllal, hogy versenylehetőséget biztosítson a 3–6. osztályos korosztály részére. Az idei döntő viadalon a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola hat és a József Attila Általános Iskola két diákja mérette meg magát.

A gyerekek teszt-, számításos-, majd mérési feladatsort teljesítettek. A verseny okozta feszültséget vadasparki kirándulás, aztán az esti kísérleti bemutató enyhítette.

A Belvárosi iskolából, a harmadik évfolyamosok között Reith Ármin bronzérmet nyert, Dolák Zita pedig a negyedik helyen zárt.

A negyedikesek mezőnyében Rumbus Zoltán lett aranyérmes, míg az ötödikesek között Reith Áron szerezte meg az első és Babodi Máté Ferenc a második helyet. Ebben a korcsoportban Dolák Luca lett a negyedik.

A József Attila Általános Iskolát két ötödikes képviselte. Ignácz András ezüstérmet vehetett át, Nemes Réka Marianna pedig negyedik lett.

A diákokat felkészítő Embersitsné Bóta Éva a Legeredményesebb felkészítő tanár különdíjat kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában