jubileum

2018.05.09. 08:55

Húszéves lesz a Rotary Club Szekszárd

Budavári Kata, fotó: Makovics Kornél

A Rotary Club Szekszárd fennállásának huszadik évfordulója megünneplésére készül. Egyúttal az eddig végzett munkáját, törekvéseit szeretné megismertetni Szekszárd és Tolna megye lakóival. Dr. Murzsa András elnök a klub tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, május 15. és június 30. között olyan rendezvényeik következnek, amelyek nemcsak a tagságot mozgatják meg. Az első egy fotókiállítás lesz a Babits Mihály Kulturális Központban.

Szrnka Pál programgazdától megtudtuk, huszonegy tablón mutatják be a szervezet eredményeit. Ezeken láthatóak lesznek egykori és mai tagok, a képeken kívül olvasnivalóval is szolgálnak, és feltüntetik majd az elnökök mottóit is.

Bajszné Kiss Magdolna a május 31-ei jótékonysági koncertről adott rövid ismertetőt, amelyen a szekszárdi zeneiskola művésztanárai, tehetséges növendékei és vendégművészek, a klub ösztöndíjasai lépnek fel. Az adománygyűjtés célja egy zenepavilon létrehozása, amely az önkormányzat Zöld Város programjához igazodva épülne meg.

Ezen túl a Rotary szervez baráti estet, lesz térzene és születésnapi charter, amelyen a jelenlegi vezetés átadja a következő évinek a stafétabotot, és tervezik egy ünnepi kiadvány bemutatását is.

Dr. Sólyom Bódog, a Rotary Magyarország 2013-2014-es évi kormányzója arról beszélt, az évenkénti vezetőváltás is bizonyítja, nincs még egy ilyen demokratikus szervezet a világon. Azt is elmondta, munkájuk szolgálat, a világ jobbításán dolgoznak. A szekszárdi szervezet sok más mellett életmentő műtétekhez szerzett támogatást, a megyei kórházat értékes eszközökkel, felújíttatta a kálvária keresztjeit, a tehetséges fiatalokat ösztöndíjakkal segítette, és teszi ezt most is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában