szennyvízhálózat kiépítése

2018.05.17. 18:10

Kiépül a szennyvízhálózat, megnő az ingatlanok értéke

Vida Tünde

Gáncs István polgármester arra számít, 30-40 százalékkal nő a Tengelic-Szőlőhegyen lévő ingatlanok értéke azzal, hogy kiépül a szennyvízhálózat. Ez az utolsó lépés ahhoz, hogy a településrészen teljes legyen az infrastruktúra. Minderről a 334 millió forintos állami támogatással megvalósuló szennyvíz beruházás nyitó programján beszélt.

Arról is tájékoztatott, hogy három éve kezdődött az előkészítés. Három verzióval számoltak, az egyik szerint egy önálló szennyvíztelepet építhettek volna. Végül arra kaptak forrást, hogy a tengelici szennyvíztisztító-telepre kössék rá a szőlőhegyi településrészt is. A polgármester hangsúlyozta, hogy az ingatlanok tulajdonosainak kötelező a rákötés, viszont a költségekből nem kell részt vállalniuk. Ezt már csak a korösszetétel miatt sem tudnák vállalni, hiszen a többség idős.

Emlékeztetett rá, hogy Tengelicen a 2000-es évek elején épült ki a szennyvízhálózat, akkor ingatlanonként több mint 110 ezer forintot kellett fizetni, éppen ezért nehezen érték el a szükséges rákötési arányt. Az óvatosság volt a vezérelv a határidők kitűzésében is. 2020 márciusára tervezik a projekt zárását. A terveket a Gemenc Bau Kft. készítette.

A következő lépés a közbeszerzés meghirdetése, a kivitelező kiválasztása lesz. A nyitó programon a falu lakói közül körülbelül ötvenen voltak ott, előttük Gáncs István arról beszélt, hogy nagy felfordulás várható, de a végeredmény a fontos. Komfortos lesz a falu, jelentősen nő a házak értéke. Az ingatlankereslet fellendülésére számítanak a Paks II. projekt miatt is, hiszen az erőműhöz, illetve az autópályához közel fekszik Szőlőhegy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában