testületi ülés

2018.05.03. 15:30

Kinevezésekről, elismerésekről, támogatásokról döntöttek

Vida Tünde

A Paksi Városi Múzeum igazgatójának kinevezése július 31. lejár, az önkormányzat a jogszabályok szerint nyilvános pályázat kiírásáról is döntött. A beérkezett pályázatok elbírálását júniusra ütemezték. Lejárt a Pákolitz István Városi Könyvtár igazgatójának mandátuma is. A posztra egyetlen pályázat érkezett, a jelenlegi vezetőé. A képviselő-testület ezt megismerve úgy döntött, hogy újabb öt évre Pumerscheinné Bedekovity Zórát bízza meg az intézmény vezetésével.

Zárt ülésen véleményezte a grémium az állami fenntartású köznevelési intézmények intézményvezetői pályázatait. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola esetében Antóni József Jánosné pályázatát, a Vak Bottyán Gimnáziumnál Csajági Sándorét, a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat esetében Király Gabrielláét támogatják.

A Paks Város Sportjáért kitüntetést idén Vábró Józsefnek ítélte oda a képviselő-testület, a Gyermekeinkért díjra, amelyet évente két kimagasló munkát végző pedagógus kaphat, hat javaslat érkezett. A grémium Takács Tiborné és Gosztola Erzsébet tevékenységét tartotta erre legméltóbbnak.

Visszavette használatba a Paksi Bezerédj Általános Iskola egyik, évek óta üresen álló épületét az önkormányzat a szekszárdi tankerületi központtól, mert a Pécsi Püspökség jelezte, hogy bérbe venné az épületet és ott a Balogh Antal Katolikus Iskola gimnáziumi osztályait helyezné el arra az időre, amíg az iskolát érintő nagyszabású felújítás zajlik.

A képviselő-testület pályázati önerőt biztosított a Buzánszky Jenő-ovi sportpálya programban való részvételhez. Egy hatszor tizenkét méteres műfüves pályát szeretnének kialakítani tao-forrásból a Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti tagóvodájához. Az ehhez szükséges 30 százalék saját erőt, 4,5 millió forintot rendelkezésre bocsátja a városvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában