falunap

2018.05.30. 17:30

Minden résztvevő jól szórakozott a Holt-Duna partján

Horgászversennyel kezdődött a bogyiszlói falunap a horgász egyesület szervezésében, majd gyerekprogramok várták a családokat, és természetesen a habparti sem maradhatott el. Kutyaszépségversenyt is rendeztek, amelyre kilenc ebet neveztek és kilenc kategóriában hirdettek győztest. Eldőlt például, hogy melyik a leghangosabb, a legcsinosabb, a legokosabb, a legszebb nagy- és kistestű, illetve a legszebb járású. A falu legszebb kutyájának pedig Tamás Karolin border collie-ját választották – mondta el Tóth Györgyi, az IKSZT vezetője.

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

A motoros találkozón közel ötvenen voltak, és itt is gazdára talált néhány elismerés a résztvevők szavazatai alapján. Díjazták a legszebb női és férfi motoros járművét, és a legszebb veterán motort is. A kétkerekűekkel aztán felvonultak a falu utcáin. A birkapörkölt főző verseny délben kezdődött tíz csapat részvételével Holt-Duna partján. A zsűri a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület főztjét találta a legjobbnak, Tomi és csapata lett a második, Tóbi József és barátai a harmadikok, míg a különdíjat Rohr Antal és családja kapta. A borverseny eredményeit szintén a falunapon hirdették ki, miután előző nap értékelték a harmincnégy leadott mintát. A legjobb vörösbort és rosét Tóth István tudhatja magáénak, a legjobb fehérbora pedig Bajusz János Jakszesnek lett.

A színpadon délutántól fellépők váltották egymást. A Gemenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak jóvoltából társastánc bemutatót láthattak az érdeklődők, fellépett a Szöcske Akrobatikus Rock and Roll Klub, a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület és a Country Road Line Dance, valamint bemutatkoztak a cigány szakkör tanulói is. Este a Unique együttes koncertezett, majd a Merrys zenekar adott nosztalgia partit, a bálon pedig a Hócipő zenekar volt a közreműködő. A napot tűzijáték zárta.

A falunapon tárlat nyílt a Tájházban Régen Bogyiszlón címmel. A kiállított fotók a település régi életét mutatják be, a képeket június 8-ig lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában