Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás

2018.05.24. 19:10

Nyílt napot tartanak a hulladéktárolónál

Finta Viktor, Fotó: illusztráció

A terveknek megfelelően, rendben működik a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) – mondta a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) nemrég lezajlott ülésén dr. Kereki Ferenc. A Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft. ügyvezetője a tagságnak tartott beszámolóját megelőzően aláírta a polgármesterekkel a településükre vonatkozó éves támogatási szerződést.

A nyolc település idén 471 millió 614 ezer forint forrást kap tájékoztatásra, fejlesztésre és működésre a Központi Nukleáris Alapból. Az ütemterv szerint a TETT és az RHK Kft. nyílt napot tart június 2-án az NRHT-nál. A gyermeknap alkalmából színes programokat szerveznek a kicsiknek, közben a szülők megtekinthetik a látogatóközpontot, ha előzetesen regisztráltak.

A TETT-re Kész Nap házigazdája idén Mőcsény és Cikó lesz június 8-án. Előbbi községben rendezik a szakmai programokat, utóbbiban az iskolások játékos vetélkedőjét.

Az is eldőlt, hogy a TETT küldöttsége idén Angliába utazik szakmai továbbképzésre, amelyet július 10–12-én tartanak a világhírű Berkley Egyetemen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában