támogatás

2018.05.06. 13:00

Százmillió forinttal támogatják az otthonok felújítását

Vida Tünde, illusztráció. Shutterstock

Százmillió forinttal támogatja idén is Paks Város Önkormányzata a hagyományos és a panelépületek energiamegtakarítást eredményező felújítását. Alapvetően 50-50 millió forint szolgál a családi, illetve a társasházak korszerűsítésére, de szükség esetén átcsoportosítják az összegeket – vázolta a témában tartott sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester. Külön kitért arra, hogy a panelépületek esetében csökken a lakossági érdeklődés azon egyszerű okból kifolyólag, hogy a társasházak nagy többségén már elvégezték a hőszigetelést, nyílászárócserét és fűtéskorszerűsítést, kiaknázva a több mint egy évtizede tartó lehetőséget, amit az önkormányzati, valamint az állami forrás biztosított.

Szabó Péter elmondta, hogy a képviselő-testület legutóbb módosította a témában alkotott rendeletét: könnyítettek az adminisztráción, pontosították a befogadás és elszámolás rendjét, hogy még könnyebben elérhetővé tegyék az energiamegtakarítást célzó fejlesztések támogatására biztosított forrásokat. A városvezető kiemelte, hogy a homlokzati szigetelés, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés mellett a megújuló energiaforrások alkalmazására is lehet forrást igényelni.

Az önkormányzati támogatás mértéke a beruházás bruttó költségének legfeljebb ötven százaléka, de családi házak esetén maximum ötszázezer forint, társasházi lakásoknál több cél esetén maximum hétszázezer forint – tájékoztatott Misóczki Anikó osztályvezető. A beadás napja 2018. június 7-e, amikor reggel 8-tól délután 4-ig fogadják a dokumentációkat. Az önkormányzat a befogadás után legkésőbb harminc nappal dönt. Elszámolni a következő év november végéig lehet. A rendelet szabályozza azt is, hogy egy ingatlan esetében, ha megkapta a tulajdonos az adható támogatást, tizenöt évig nem lehet újra pályázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában