programajánló

2018.05.24. 18:10

Szent Orbán-napi boráldás

Balázs László, fotó (archív): Makovics Kornél

Tizenharmadik alkalommal várják az érdeklődőket a Szent Orbán-napi boráldás és borszentelés ünnepére a szekszárdi Istifángödre utcai pincesorra szombaton. A város minden olyan rendezvény mellé szívesen áll, amely a bort népszerűsíti. Ezek közé a támogatott civil kezdeményezések közé tartozik az Orbán-napi borünnep is, amely mára beépült a borászathoz kapcsolódó városi rendezvények közé. A borászok, kádárok, kocsmárosok védőszentjére ebben az évben is egyházi áldással, kulturális műsorral és borkóstolással emlékeznek. A boráldás és borszentelés 15 órakor kezdődik. A város egyetlen egybefüggő pinceutcájában a nyitott pincék 22 óráig várják a borkedvelőket. A szervezők kérik, poharat mindenki hozzon magával.

Fellépők: Kovács György (tárogató), Ifjú Szív Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes, Szekszárdi Magyarnóta Klub, Muslinca Bordalkórus, Pecze István (harmonika), Kovács Gergő (ének), Tücsök Zenés Színpad. Nyitott pincék: Gyalog Pince, Ribling Pince, Szarvas Pince, Támer Pince, Tokai Pince, Vesztergombi Antal Pince, Zsitvai Pince.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában