óvodai program

2018.05.12. 15:00

Szivárványhetet tartottak az oviban

Környezetük sokszínű világával kerültek közelebbi kapcsolatba a gyerekek a mözsi óvodában.

Steinbach Zsolt, fotó: szerző felvétele

A Zöldkert óvodában nemrégiben „szivárvány hetet” rendeztek.

A szivárvány színeit elosztották a hét napjaira, így hétfőn piros, kedden narancssárga, szerdán citromsárga, csütörtökön zöld, pénteken pedig kék és lila napot tartottak. Ez többek között azt jelentette, hogy az adott napon az adott színű ruhában jöttek óvodába a csemeték, és egyúttal az intézmény helyiségeit is az aktuális színbe öltöztették.

A gyerekek sok mindent megtudhattak a szivárványról és a színekről, a természetbeni előfordulásukról, jellemzőikről, alkalmazásukról, szimbolikájukról.

„Színes” meséket és „szivárványos” zenéket hallgattak, illetve a színekkel kapcsolatos játékos feladatokat kaptak. Mindezek mellett – tekintve, hogy német nemzetiségi óvodáról van szó – német nyelven is megtanulták a szivárvány színeit a gyerkőcök.

Az óvónők által készített, a szülőknek szánt Zöldkerti Szétkürtölő című újság – az anyák napja mellett – szintén az óvoda szivárvány hetének jegyében készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában