pünkösd és gyereknap

2018.05.24. 12:20

Több mint ezren látogatták a fesztivált

Főzőversennyel kezdődött, bállal ért véget a gyönki pünkösdi program.

Ihárosi Ibolya, fotó: Mártonfai Dénes

Minden eddiginél nagyobb sikerrel rendezte meg, immár huszadik alkalommal, a helyi német nemzetiségi egyesület a hagyományőrző pünkösdi fesztivált a gyermeknappal együtt.

A programok pünkösd vasárnapján az általános iskola udvarán felállított sörsátorban és a focipályán zajlottak. Kemler Imréné, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy több mint ezren regisztráltak, de természetesen nem is mindenki írta alá a jelenléti ívet, aki megfordult a nap folyamán valamelyik programon.

A kakasfőző versenyt a helyi ABC áruház háromfős csapata nyerte meg. A főzőverseny reggel kilenckor kezdődött, a program pedig a bállal ért véget. Egész nap a gyerekek rendelkezésére állt többet között légvár, hengeres és a kosaras hinta. Volt arcfestés, népi játszótér és pónilovaglás is. A felnőttek közt népszerű volt a Borudvar.

A legnagyobb sikert talán az Alma Együttes koncertje aratta, ugyanakkor népszerűek voltak a helyi fellépők is. Késő délután pedig Rózsás Viktória és Poór Péter lépett a színpadra színvonalas nosztalgiaműsorával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában