Tortát kaptak a hallgatók is

2018.06.01. 09:30

A Nyitott bíróság program századik előadását tartották

Ihárosi Ibolya, fotó: Makovics Kornél

Századik előadását tartotta meg dr. Bertaldó András bíró a Nyitott bíróság program keretében a Béla király téri törvényszék épületében. Az interaktív előadás hallgatói a Bezerédj István Kereskedelmi Szakképző Iskola tanulói voltak, tanárukkal együtt 26-an.

Az előadás az internet veszélyei kapcsán a személyhez fűződő jogokról szólt.

A diákok megismerkedhettek azzal, hogy mi a becsületsértés, rágalmazás, vagy éppen a zaklatás. Az előadó kérdésünkre elmondta, hogy hét témakört dolgozott fel hét előadásban. A diákok, illetve az iskolák ezek közül választhatják ki a nekik tetsző témakört. Azt is kevesen mondhatják el magukról, hogy tortát ettek egy bírósági tárgyalóteremben, dr. Csullag Józsefné, a törvényszék elnöke ugyanis ezzel, valamint egy oklevéllel köszönte meg dr. Bertaldó András eredményes közreműködését a programban.

Az elmúlt évben országosan 58 ezer, Tolna megyében több mint háromezer hallgató vett részt közel kilencven programon – mondta el lapunknak dr. Andódi László, a program koordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában