Megvan bennük a nyitottság

2018.06.19. 17:30

A Tolnai Népújsághoz is ellátogattak a Médiatábor résztvevői

Megvan a szakmához szükséges nyitottság és érdeklődés az idei Médiatábor résztvevőiben, akik ma szerkesztőségünkbe is ellátogattak.

Munkatársunktól, fotó: Makovics Kornél

Elsősorban saját kortársaiktól tanulhatnak azok a fiatalok, akik részt vesznek a hétfőtől péntekig tartó szekszárdi Médiatáborban. A csapat bázisa a Placc, de gyakran feltűnik a huszonöt fős társaság a város különböző pontjain. Nemcsak betekintenek a média világába, de ki is próbálják magukat operatőrként, riporterként egyaránt.

Kindl Gábor főszervező elmondta, az elsődleges cél az volt, hogy olyan vendégeket hívjanak, akik tanulmányaikkal, hobbijukkal példaként állíthatók kortársaik elé. Beszélgethettek a résztvevők például Miskolczi Milánnal, az Év diákfotósával. Baksai Boglárka, a tinédzserek körében népszerű Musical.ly alkalmazás eddig nem ismert lehetőségeibe, titkaiba avatja be társait. Elfogadta a meghívást Tomi, a M5 TV csatorna műsorvezetője és vlogger, csütörtökön pedig Rappay Bence érkezik hozzájuk, aki megnyerte a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyarországi döntőjét. Arra is törekednek a szervezők, hogy a fiatalok megismerjék a helyi médiumokat, így a megye egyetlen napilapját, a Tolnai Népújságot is felkeresték. Miután megismerkedtek a lapkészítés rejtelmeivel, a napilapos és az online újságírás közti különbségekkel, maguk is beszámoltak saját tapasztalataikról. A társaság – életkorát tekintve – vegyes összetételű, ám roppant nyitott. Olyannyira, hogy végül a hóhért is akasztották, hiszen Mácz Katalin szerkesztőt is mikrofon végre kapták, és sikerült is néhány igen kreatív kérdéssel megizzasztani.

A Médiatábor holnap is izgalmas programot kínál. A játékfilm készítésbe avatja be a fiatalokat Mayer Zoltán, aki hétszer nyerte el Magyarország legjobb operatőre díjat, emellett „A 25 Dollár” című kisjátékfilm operatőri munkájáért Hollywoodban is kitüntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában