Rendhagyó évzáró

2018.06.14. 11:30

Anya-lánya fitnesz-nappal zárul az év

Rendhagyó évzáróra készül a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió (MMS). Az anya-lánya fitnesznap az egészségről, a mozgásról és az örömről szól majd.

Budavári Kata, fotó: Makovics Kornél

A nagylányok tartanak fitneszórát csütörtökön a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió anya-lánya napján. Csakúgy, mint az eddigi évzárókon, úgy most is láthatják a családtagok azokat a koreográfiákat, amelyeket a növendékek az elmúlt év során tanultak, csakhogy a mostani ünneplés más lesz, mint a korábbi évzárók. Az anyukák – merthogy elsősorban az ő részvételükre számítanak – együtt táncolhatnak lányaikkal, kipróbálhatják, hogy tudnak-e még bukfencezni. Természetesen az apukák, testvérek érdeklődésére is számít a szervezet.

Az eseményről a csipszet kitiltják, ám egészséges ételeket, italokat hoznak az alkalomra a gyerekek, így az anyukák és lányaik nem maradnak csipegetnivaló nélkül. Mint azt Huszár Kriszta vezetőtől megtudtuk, a hagyományteremtés szándékával újították meg családi rendezvényüket. Jól bevált rutin az MMS-nél, hogy a nyár táborozással telik, ezen most sem változtatnak. Ilyenkor minden napot háziversenyekkel zárnak, amelyen a lányok állóképességükről és kreativitásukról egyaránt számot adnak.

Huszár Kriszta elmondta, szeptembertől kezdő csoportot indítanak azzal a céllal, hogy megszerettessék a mozgást a gyerekekkel. A kicsik itt játszva sajátíthatják el az alapokat, nem kényszer a fellépés, viszont a későbbiekben erre lehetőségük lesz. Nagyobb hangsúlyt kap a szertorna is, amely egyrészt az egyensúlyérzéket fejleszti, másrészt lehetővé teszi, hogy mindenki a saját ritmusában haladjon.

Huszár Kriszta hangsúlyozta, a tánc egyszerre örömforrás és az önkifejezés eszköze, ugyanakkor szép tartást ad. Az MMS nem játszóház, de aki kitartó, és táncol, aerobikozik, annak nemcsak a mozgása lesz kulturált, de fejlődik a memóriája, a koncentrációs képessége, jobban teljesít a tanulásban és a munkában is. Az egyesület vezetője a pécsi tanárképző főiskola elvégzése után tavaly megszerezte az egyetemi végzettséget testnevelésből. A korszerű tudás pedig megerősítette abban, hogy a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdióval jó úton járnak.

A tavaszi versenyidőszak kiemelkedő eredményei

Országos Sportaerobik Diákolimpia Nyugat-Magyarország Elődöntő Budaörs: Challenge UP-I. kategória: 1 hely. Step UP-I. kategória 1. és 2. hely.

Sportaerobik Országos Diákolimpia döntő, Szarvas: Challenge UP-I. 3. hely, Step UP-I. kategóriában 3. és 4. hely.

XIII. Garay Kupa Tánciskolás és Formációs Minősítő Verseny: hét arany minősítés, három ezüst minősítés.

XXI. Apáczai Táncfesztivál Pécs: két arany minősítés, két ezüst, négy bronz minősítés.

Baranyaerobik Kupa: Challenge felnőtt duó: 1. Hely: Czövek Sára-Potyondi Dorina; 2. Hely: Lotz Dóra-Tuller Nadin; 3. Hely: Kócsi Vanessza-Harangozó Lilla. Challenge UP-I. Duó: 1. Hely: Kenéz Kata-László Lilla; 3. Hely: Csató Kinga-Nedók Zsófia. Challenge UP-II. Duó: 3. Hely: Földesi Lilien-Horváth Linda; 4. Hely: Szegner Zita-Lotz Gabi. Challenge UP-II. Trió: 3. Hely: Szabó Eszter-Szabó Csenge-Vezsenyi Lora. Challenge UP-I. Csoport: 3. Hely: Nedók Zsófia-Szegner Zita-Lotz Gabi-Egri Lili. Challenge UP-II. Csoport: 3. Hely: Földesi Lilien-Horváth Linda-Csató Kinga-Balás Tekla. Step felnőtt: 1. Hely: Czövek Sára-Lotz Dóra- Harangozó Lilla-Kócsi Vanessza; 2. Hely: Kenéz Kata-Ignácz Zsófia-Falus Hanga-Tuller Nadin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában