Erdélybe utaztak a tanulók

2018.06.08. 10:41

Csíkszeredai diákok látták vendégül a bonyhádiakat

Munkatársunktól

Erdélyben kirándult a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiumának harminc diákja és három kísérő pedagógusa nemrég – tudatta az intézmény.

A Határtalanul! pályázatnak köszönhetően immár negyedik alkalommal utazhattak a bonyhádi iskola tanulói Székelyföldre, ahol a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola diákjai látták vendégül őket. A program keretében a magyar iskolák tanulói és pedagógusai a szomszédos országok magyarlakta területein személyes tapasztalatot szerezhetnek a külhoni magyarságról és szakmai együttműködéseket is kialakíthatnak.

Ziegler Teréz, a bonyhádi iskola igazgatónője hasznosnak és tanulságosnak ítélte az utazást. Meglátása szerint az ötnapos csíkszeredai kirándulás során a fiatalok megismerték a helyi magyarság történelmi hagyományait, kulturális és földrajzi értékeit, továbbá az iskolában folyó oktatási munkát is. Emellett lehetőségük volt bemutatni saját lakóhelyüket, képzési formájukat és intézményüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában