matekverseny

2018.06.07. 07:00

Egy kisvárosi kisiskola kismatekosai remekeltek

Ismét van mit írni a nagymányoki általános iskolások matematikai versenyeken való szerepléséről. Felkészítő tanáruk, Stallenberger Józsefné kihozta belőlük a maximumot.

Wessely Gábor, fotó: beküldött fotó

A kisváros matekosai ismét nagy eredményeket értek el. A nagymányoki általános iskolások évről évre felveszik a versenyt a fővárosi és nagyvárosi tanulókkal, s gyakran maguk mögé utasítják őket.

A tavaszi matekos agytornák sora véget ért. A nagymányokiak felkészítő tanára, Stallenberger Józsefné számolt be az eredményekről. A Sziporka egyéni matematika verseny budapesti döntőjébe tőlük öten jutottak be. A másodikos Melcher Ákos a második, a negyedikes Sebők Bianka is a második, a harmadikos Ömböli Dániel a negyedik, a másodikos Kasler Dávid az ötödik, míg a harmadikos Barabás Léna a tizedik helyen végzett.

A szintén Budapesten megrendezett Orchidea-Pangea versenyen Sebők Bianka negyedik lett és különdíjat is kapott. Ugyancsak ő, ugyancsak Budapesten, a Kenguru Nemzetközi Matematika verseny döntőjében, több ezer induló közül a tizedik helyezést érte el.

A csapatversenyek sorát a Pécsen megrendezett regionális (három megyés) döntő nyitotta. Párosok indulhattak.

Nagymányokról két ötödikes duó nevezett be. A három megye által delegált 116 csapat rangsorában a Dobos Vanda–Törő Gergő páros a 11., a Kóti Virág–Feik Abigél páros a 12. helyen zárt.

A Matekguru Csapatverseny döntőire öt héten keresztül utazgattak a nagymányokiak Nyíregyházára, mivel öt évfolyamuk csapata is bejutott. És mind ott volt az első tízben, pedig ellenfeleik miskolci, debreceni, szolnoki, makói stb. tehetséggondozó iskolákból érkeztek.

Fotó: szerző felvétele

A következő helyezéseket érték el Stallenbergerné tanítványai: 2. évfolyam: 1. hely (Kasler Dávid, Melcher Ákos, Soós Dániel), 3. évfolyam: 4. hely (Barabás Léna, Fehér Félix, Kulcsár Lídia, Ömböli Dániel), 4. évfolyam: 8. hely (Biró Dána, Jurasits Bence, Sebők Bianka), 5. évfolyam: 9. hely (Dobos Vanda, Feik Abigél, Kóti Virág, Törő Gergő), 6. évfolyam: 8. hely (Biró Gergő, Bitter Dániel, Illés Marcell, Köő Bertold).

A gyerekek utaztatását és az egységes csapatpólók készíttetését támogatták a szülők, a városi és a német kisebbségi önkormányzat, valamint a helyi vállalkozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában